Bollnäs flygklubb

Gillar du också att flyga?  Hälsingland och Ljusnandalen är fantastiska områden att flyga i. Samtidigt har vi nära till andra områden.  Mälardalen flyger vi till på en timme och fjällen eller Höga kusten är bara 1,5 timme bort. Det ger stor variation i flygningen.

Vi flyger året runt med bas på vårt eget flygfält bara några minuter från Bollnäs centrum och flyger en tvåsitsig, alert och snabb Dynamic WT9. 

När vi inte flyger umgås vi på flygfältet. Det finns alltid något att utveckla vidare tillsammans.

 Öppet hus i sommar

I sommar kommer vi som vanligt ha öppet hus på tisdagkvällarna 25 juni- 6 augusti med kaffe, fika och provflygning. Läs mer på Facebook.

Vi flyger året om så om du innan dess vill ta en provlektion eller vill veta mer om hur man tar flygcertifikat så finns kontaktpersoner längst ned på sidan.

Introduktionsflygning

Är du nyfiken på att flyga med över Hälsingland? Eller har du en bekant som vill ha en flygning i present? Bollnäs flygklubb erbjuder introduktionsflygningar året om när vädret tillåter.

Vårt flygplan är tvåsitsigt och en person kan följa med på flygningen. Hälsingland är vackert att flyga i och tillsammans med en erfaren pilot bestämmer du hur länge du vill flyga och vad du vill se. Betalningen för flygtiden går oavkortat till flygklubben. Piloternas ersättning är den glädje det ger att introducera någon i flygets ädla konst.

Upp till 60 minuters flygning kostar 1200 kr och går att förlänga om längre tur önskas. Du betalar direkt till Bollnäs flygklubb med swish efter flygningen.

För mer information och bokning, kontakta Robert Elvsén, 070-343 49 13.

Introduktionsflygningar innebär enligt Transportstyrelsen:

Provlektion

Vill du prova på att flyga eller är du nyfiken på att ta flygcertifikat? Under en provlektion flyger du med vår flyglärare och du får spaka själv en stor del av passet.

Innan flygningen får du en briefing där läraren går igenom flygplanet och flygningens grundprinciper. Sedan flyger ni ett flygpass där du testa att får spaka själv. Om du väljer att börja ta flyglektioner kan provlektionen tillgodoräknas den flygtid du behöver för ditt certifikat.

För mer information och bokning, ta direktkontakt med vår flyglärare Gerhard Habringer, 070-212 01 33.


Foto: Bollnäs flygklubb
Foto: Katarina Hansson
Foto: Bollnäs flygklubb